Manti is een heerlijke Turkse gerecht dat oorspronkelijk uit de stad Kayseri komt. Het is een kunst om het gerecht goed te bereiden.Ravioli met gehakt
De smaak is onbeschrijfelijk lekker en wordt door veel Turken als meest favoriete gerecht bestempeld.
Als je in Turkije een enquête zou houden, zou manti zeker in de top 3 belanden.
Kost veel tijd en energie om het deeg goed te kneden.
Het is monnikenwerk om klein gesneden deegjes van ongeveer 2 cm,
een voor een te voorzien van een beetje vulling en daarna dicht te vouwen. Zie je het al voor je? Duizenden met de hand gevulde deegbolletjes!
Ravioli in verschillende pakketen verkrijgbaar
Breng 1,5 liter water aan de kook.Bereiding van Asiyetti
Voeg er één koffielepel zout aan toe.
Laat één pakje Asiyetti ravioli in het water glijden en laat het 15 20 minuten aan de kook.
Giet de ravioli in Vier gelijke delen in de borden , laat het afkoelen tot kamertemperatuur en voeg er yoghurt aan toe.
Laat in een pan de roomboter smelten
Voeg er rode peper en gedroogde munt aan toe.
Giet het mengsel over de ravioli en yoghurt.
Smakelijk!
.